Karperkrant.nl

Februari-buffel op de pen!

vrijdag 12 februari 2010
Vanmorgen 10 Februari 2010 keek ik eens op het weerstation,en die gaf -5 aan! Het ijs roept dacht ik ..en het bruggetje, want daar staat nog water! De afgelopen weken heb ik eens aandacht besteed aan warmtekleding ,ook laarzen en mutsen. Dit was het...

het moment om dat eens te gaan uittesten..ik nam me voor om het minimaal 5 uur vol te houden. Aangekomen bij de stek betekend nog wel een kilometer lopen,om bij de brug te komen.. Het bruggetje lag er bij zoals ik had verwacht,rondom in het ijs met een redelijke opening van water. De 4.85mtr BB penhengel had ik thuis al klaargemaakt, en na het plaatsen van 2 maiskorrels kon er gevist worden.


Ik besloot uit gekkigheid 16 maiskorrels om mijn (Hans)pennetje heen te strooien.(16FT)

Na 1,5 uur doodstil naar mijn pen gekeken te hebben,zag ik een lichte wegtrekker van 2 cm. Onmiddellijk sloeg ik aan op een massief gewicht wat direct de hengel zeer diep liet buigen. De zwaar afgestelde slip kwam tot mijn verbijstering niet in gang..De hengel begon wel heel erg door te buigen,en de slip weigerde..

..met het gevolg dat de lijn brak… Ongelofelijk wat een teleurstelling..Een ijskarper..en ook beslist geen kleintje liet mij kreunend van ellende achter.

Eerst maar eens zitten en nadenken wat er mis is gegaan. De slip werkte met de hand zoals het moet zijn?? Wat is er dan loos dacht ik. Deel voor deel werd de hengel gecontroleerd,en ja hoor bij het topdeel ontdekte ik de oorzaak. De complete lijn bleek volledig vastgevroren te zitten in het topdeel,vandaar dat de slip niet op gang kwam….

Gelukkig kreeg ik enige uren later een herkansing, ook deze vis was onvoorstelbaar sterk. Weer die hengel die tot het uiterste krom ging en de slip tikkend op gang bracht. Eigenlijk kreeg ik een gevoel dat mijn nieuwe hengel wel erg zijn best moest doen..is hij niet te licht.. Maar toen ik de karper in het net liet zakken , kon ik het wel begrijpen…
Afijn het was een dag met een gouden ijspegelrandje..
Geweldig om dit mee te maken!

Groet Hans

Bekijk Hans' weblog voor meer karperverhalen!