Karperkrant.nl

Zwaarste schubkarper voor Eric Smith

woensdag 21 november 2012
Het was een kwestie van tijd dat deze giga schub, zwemmend op Rainbow Lake, de zwaarste van de wereld zou worden..Het grappige van het hele verhaal is eigenlijk dat de vanger van het record Eric Smith deze kaper nu al voor de derde keer heeft gevangen en mogen vasthouden. De eerste keer was in mei 2007. Nadat Eric deze vis voor een derde keer gevangen had op een gewicht van 70 lb en 4oz (32 kg) in september 2009, kreeg ze de bijnaam Eric's Common. Eric ving de vis nu op 11 november om kwart over 11 in de ochtend na twee dagen vissen. De eerste vijf dagen van zijn trip had hij zelfs ziek van de griep in zijn bivvy gelegen.

Onofficieel was de vis al de grootste, want afgelopen voorjaar is de schub ook al gevangen op 91 lb en 4oz (41,5 kg) maar dit record is niet geclaimd omdat de vis bij toeval verward raakte in een uitstaande vislijn. Eric's Common zwom namelijk nog rond met een stuk zwaar lood en lijn!

Met deze vangst stoot Eric's Common de Duitse topvis Queen Mary van haar troon. Mary, welke het laatste gevangen is door Marcus Pelzer op 13 oktober 2012, bracht de naald van de weegschaal naar 88 lb en 5oz (40,2 kg). Misschien zit er nog een verassing in dit jaar want volgens de insideres heeft mary zich het hele jaar nog niet laten zien.

Bron: Carp Baits Europe