Karperkrant.nl

NL record dames verbroken

dinsdag 20 november 2012
Afgelopen zaterdag hebben Lizette Beunders en Bianca Venema het wereldrecord karper voor dames verbroken met een karper van 38,25 kilo! De karper is gevangen op het bekende Abbey Lakes in Picardie, Frankrijk.

De vis is genaamd ‘Shoulders’. Deze spiegelkarper zwemt al jaren rond op Abbey Lakes en is verschillende malen gevangen op een steeds groter gewicht. Shoulders dankt zijn naam aan de hoge schouderpartij zoals achter de kop te zien is. De afgelopen jaren werd het record voor Abbey Lakes telkens met en klein beetje groter vangstgewicht verbeterd en nu was het de beurt aan Lizette en Bianca. Met hun vangst verbreken ze het oude record voor dames, op naam van de Engelse Jo Green. Zij wist in mei van dit jaar op het Franse Les Graviers een karper te vangen van 84 lb (38,1 kilo).

Lizette was zondagavond te zien en beluisteren op Hart van Nederland, het item is hier te bekijken. Ook was ze op maandagmorgen om 09:50 te beluisteren op 3FM in het programma van Giel Beelen. Klik hier voor de uitzending en schuif de tijdbalk naar ongeveer 3 uur en 24 minuten.

Meer informatie over het watercomplex Abbey Lakes is hier te vinden.

Bron: Sportvisserij Nederland