Karperkrant.nl

V.I.S.S.E.N in bioscoop en in competitie voor Gouden Kalf!

dinsdag 31 juli 2012
De documentaire V.I.S.S.E.N is geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie van het Nederlands Film Festival in de categorie Beste Lange Documentaire. V.I.S.S.E.N duikt in de wereld van de vissers en de vissen in Nederland.

Een portret van Nederland aan en in het water, zoals dat nog niet eerder is getoond. Een filmische zoektocht naar de oervisser in de mens. Vanaf 30 augustus is V.I.S.S.E.N in de bioscoop te zien.De film toont de Nederlandse visser en de vissen in hun eigen habitat. Boven en onder water, op
het IJ, aan de kust, op de Noordzee, midden in de stad, in de polders en aan de meren en
rivieren. Daarmee geeft V.I.S.S.E.N een verrassend beeld van de parallelle wereld van de visser en de vis in Nederland. Onthullend en komisch, ook voor de niet-visser.

V.I.S.S.E.N gaat over de vraag wat de visser beweegt. Waarom vissen mensen? Wie zijn dat, die
vissers? Is vissen een hobby, een sport, een vlucht, of is vissen als jagen, een onontkoombaar
oeroud instinct? En: hoe ervaart die vis dat eigenlijk, zo'n haak in zijn bek?

V.I.S.S.E.N is een film van regisseur Pieter-Rim de Kroon en scenarioschrijver Maarten de Kroon. De gebroeders De Kroon maakten ook de documentaire HOLLANDS LICHT samen, welke eerder bekroond is met het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire. Na de veelbekeken televisie uitzending van V.I.S.S.E.N op Nederland 2 eind mei, is de film nu dus vanaf 30 augustus ook op het grote doek te bewonderen.

Duur 90 minuten
Release 30 augustus 2012

Website: www.vissen-defilm.nl
Facebook: Facebook.com/vissendefilm