Karperkrant.nl

Volop Meerval in Nederland!

vrijdag 13 juli 2012
Voor de mensen die de vangstverslagen van meerval.nl een beetje bijhouden is het geen nieuws meer. Maar er wordt op het moment, voor Nederlandse maatstaven, echt veel meerval gevangen op veel wateren in Nederland.

Oude IJssel
Zo ging Rick een tijdje terug met zijn boot de Oude IJssel op. In de eerste instantie met de intentie om lekker een dagje te gaan trollen op snoek. Maar tot grote vreugde van Rick pakte dit heel anders uit. In plaats van een dikke snoek knalde er meerval op het plugje van Rick. En niet één! Rick kreeg het voor elkaar om maar liefst 3 meervallen in één dagje vissen te vangen. De eerste vis was 120 cm, de tweede 90 cm en de laatste vis 150 cm. Geen slecht resultaat voor een middagje trollen op Nederlands water. Het is wel duidelijk dat de Meerval weer helemaal terug is in Nederland!Limburgse plassen
Limburg is misschien wel de provincie waar je het meeste kans maakt om een wat grotere meerval te kunnen haken. Vis TV heeft hier eerder dit seizoen al aandacht aan besteed. Zo vistte Marco vanaf de kant met vismeelpellets en Ed vanuit de boot met kwakhout en wormen. Duidelijk ook in Nederland een zeer effectieve methode om ieder geval meerval te lokken, het vangen is dan echt nog een tweede. Veel stijgers bijten namelijk niet eens aan. Dat overkwam Jo Mebis in juni dit jaar. Vanuit de Bellyboat klonkte hij met zijn kwakhout, en na een uur was er op zijn dieptemeter een grote streep te zien. Een grote meerval was bij de tros wormen maar deed vervolgens niets. Jo besloot de omgeving uit te kammen met een shad uit te kammen en na een aantal worpen was het de jackpot voor hem!