Karperkrant.nl

Oproep karpervissers oranje kanaal

donderdag 14 juni 2012
De afgelopen weken zijn er een groot aantal dode karpers gevonden in het Oranjekanaal. Helaas waren de vissen te lang dood om goed de doodsoorzaak te kunnen achterhalen. Daarom even deze oproep.

De handhaver van het waterschap Reest en Wieden doet dan ook de oproep aan alle karpervissers die hier wel eens vissen om de ogen goed open te houden. Vind je een dode karper die er nog redelijk ok uitziet of je vind een zieke vis, bewaar de vis dan en bel het waterschap op een van de volgende nummers.

0522 276767 (kantooruren) of 0522-276767 (buiten kantooruren)

Een koerier komt de vis dan halen en brengt deze naar een lab voor onderzoek. Zon onderzoek kan bepaalde oorzaken uitsluiten en de werkelijke oorzaak sneller aan het licht brengen. Pas als de doodsoorzaak bekend is en het water gezond verklaart is kan er gedacht worden aan een eventuele uitzetting.

Dus: gooi een bewaarzak in je auto en rij er de komende tijd eens langs als je in de buurt bent, wie weet vinden we een goed exemplaar en zwemt er over een tijdje weer een mooi bestand op het Oranjekanaal.


Bron: http://forum.karperclubnederland.nl/viewtopic.php?f=9&t=7307