Karperkrant.nl

Teken de petitie!

maandag 13 februari 2012
Als karpervisser vangt u natuurlijk graag mooie en grote karpers. Momenteel hebben de (spiegel)karpers echter zwaar te lijden onder beroepsvissers. Daarom is er nu een petitie opgesteld om onze kostbare spiegels te beschermen! Als karpervisser vangt u n

Om een gevarieerd karperbestand op te bouwen zijn er op veel plekken spiegelkarper projecten opgezet. Via deze zorgvuldig opgezette spiegelkarperprojecten zijn op veel plekken spiegelkarpers uitgezet die gefotografeerd, gemeten en gewogen zijn. Helaas lopen deze projectspiegels nu gevaar voor de beroepsvisserij.

Veel beroepsvissers vangen namelijk ook karpers weg in hun netten op openbaar water. Deze karpers worden vervolgens doorverkocht aan bijvoorbeeld hengelsport verenigingen en particuliere wateren of vermalen tot vismeel. Hier vallen helaas ook veel spiegelkarpers onder, vaak afkomstig van dure spiegelkarper projecten. Om deze praktijken een halt toe te roepen is er nu een petitie opgesteld die u kunt tekenen.


Petitie 'Laat de spiegels voor de sport'

De petitie ‘Laat de spiegels voor de sport!’ is opgezet door Joris Weitjens en Wytze Tjoelker, beiden leden van de Karperstudiegroep Nederland (KSN) en het platform Centraal Overleg Spiegelkarperprojecten (COS). Hierin wordt de beroepsvisserij opgeroepen om alle gedeeltelijk beschubde karpers die gevangen zijn direct in hetzelfde water terug te zetten. Wilt u ook in de toekomst nog mooie karpers blijven vangen? Teken dan de petitie!

U kunt de petitie hier online tekenen

Bron: KarperXL.nl