Karperkrant.nl

Jeugd goed voor 50% groei sportvisserij

donderdag 1 december 2011
Vissen neemt nog steeds ongelofelijk toe in populariteit zegt Sportvisserij Nederland. Dit blijkt onder andere uit het aantal verkochte Vispassen. Goed nieuws dus!

Sportvissen wordt steeds populairder onder de jeugd. Dat blijkt uit de verkoopcijfers van JeugdVISpassen, het gestegen aantal Vislessen en de populariteit van andere jeugdactiviteiten binnen de hengelsport.

De sportvisserij in zijn geheel zit in de lift, maar doet het met name bij de jeugd erg goed. Waar er over alle leeftijdscategorieŽn in 2011 een groei van 2,5% werd gerealiseerd, bedroeg de stijging van het aantal jeugdleden binnen de hengelsport maar liefst 17,5%. Van de netto groei van 12.000 VISpassen, bestaat dan ook meer dan de helft uit jeugdleden.Het aantal uitgegeven JeugdVISpassen nam met 5.000 stuks toe tot 31.700 exemplaren, wat de JeugdVISpas de sterkste stijger onder de VISpassen maakt. Daarbij steeg het aantal jeugdleden in de leeftijdscategorie van 14 tot 18 jaar met 2.000.

Aantal vislessen bijna vedubbeld
Ook het aantal vislessen dat werd gegeven op basisscholen en bij hengelsportverenigingen nam in 2011 toe tot het aantal van 206. Dat is een stijging van bijna 50% ten opzichte van het jaar ervoor. Deze forse groei was niet mogelijk geweest zonder de inspanningen van alle vismeesters en jeugdbegeleiders die zich hiervoor hebben ingezet.Naast een dankwoord aan hun adres, verwelkomen we hierbij ook alle honderd jeugdbegeleiders en vismeesters die dit jaar de cursus hebben afgerond.

>

Wil jij ook bij je vereniging aan de slag als jeugdbegeleider of vismeester? Bekijk dan hier het cursusoverzicht in de verenigingsservice en schrijf je in!