Karperkrant.nl

Nationale Topcompetitie karpervissen?! Vet!

donderdag 3 november 2011
Sportvisserij Nederland gaat in samenwerking met KarperStudiegroep Nederland een topcompetitie karpervissen organiseren in Nederland. In 2012 kan de pret beginnen!

In 2012 start de Nationale Topcompetitie Karpervissen, georganiseerd door Sportvisserij Nederland en de KarperStudiegroep Nederland (KSN). Insteek is onder meer dat de drie winnende koppels van deze nieuwe competitie namens Nederland gaan deelnemen aan het officiële WK karpervissen van Wereld hengelsportbond FIPS –CIPS, in 2013.

De eerste editie van de Nationale Topcompetitie karpervissen zal bestaan uit een serie van vier wedstrijden die vervist worden tussen augustus 2012 en juli 2013. Alleen de drie beste wedstrijdresultaten tellen mee voor de eindklassering. Dus als een deelnemend koppel een keer verhinderd is of een slecht resultaat behaalt, heeft dat niet direct gevolgen voor het eindklassement. Bij elke wedstrijd zijn er ook fraaie dagprijzen te winnen.

Inschrijven
Aan de Nationale Topcompetitie Karpervissen kunnen maximaal 40 koppels meedoen. Bij een aantal wedstrijden uit de serie is bovendien plaats voor extra dagdeelnemers. Binnenkort worden wedstrijddata, locaties, reglementen en deelnemerskosten bekend gemaakt. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Geďnteresseerden kunnen zich (samen met hun vismaat) als koppel aanmelden via mail, en worden automatisch op de hoogte gehouden.

Nationale Topcompetitie
De Nationale Topcompetitie Karpervissen is de derde variant binnen deze door Sportvisserij Nederland georganiseerde competitie. De andere, langer lopende Nationale Topcompetitie – t.w. de Nationale Topcompetitie Zoetwatervissen en de Nationale Topcompetitie Feeder (nieuw sinds 2011) – worden in respectievelijk acht en vier wedstrijden vervist.

De Nationale Topcompetitie Karpervissen wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland en de KarperStudiegroep Nederland, in samenwerking met de volgende partners: Sportvisacademie Nederland, JRC en Carp Connections. In de komende maanden wordt het aantal partners naar verwachting verder uitgebreid.

Goed op de hoogte blijven?
Houd de websites van Sportvisserij Nederland en partners in de gaten voor het laatste nieuws. Handig is het om je aan te melden via Twitter en Facebook zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

bron: Sportvisserij Nederland