Karperkrant.nl

Beter fotograferen

maandag 31 oktober 2011
Het fotograferen van vissen is belangrijk. Vaak is het je enige herinnering aan een geslaagde vissessie en aan de gevangen monstervis. Hoe jammer is het dan als je dit niet voor elkaar krijgt omdat je simpelweg niet weet hoe?

Daarom hebben we hier wat speciale fotografietips voor je verzameld waardoor je gegarandeerd betere foto's van je vissen gaat maken!

Het fotograferen van vissen is op zich niet moeilijk. Zeker niet als je gebruikt maakt van auto presets op digitale camera's. Met deze camera's kun je in de regel ook goed uit te voeten. Een spiegelreflex is eigenlijk pas leuk als je er nog meer mee doet dan alleen het vastleggen van je gevangen visjes.

Een paar regels zijn altijd goed om op te volgens als je een geslaagde foto wilt maken:

1. Maak- en leg sowieso alles klaar wat je nodig hebt. Niets is vervelender dan je in het donker haasten en stressen omdat je je spullen niet kunt vinden. Leg je mat op een mooi stuk vlakke grond en zet alvast je emmer gevuld met water klaar naast de mat. Leg andere spullen die je misschien nodig zou kunnen hebben, zoals tangetjes of Clinic, vast klaar.

2. Zoek een plek waar je ook daadwerkelijk een mooie achtergrond hebt voor het maken van je foto. Een achtergrond met diepte, in plaats van tegen de bosjes, je tent of een hek, zorgt voor een extra dimensie en gevoel aan je foto. In de nacht kan het wel beter zijn om voor een hek of bosjes te poseren omdat je dan meer van het licht van je flitser geniet en daardoor een betere kans hebt op het maken van een goede foto.

3. Verdiep jezelf voordat je gaat fotograferen met je toestel, wat de mogelijkheden zijn en waar verschillende functies zitten. Het is in het geval dat je begint met fotograferen geen slecht idee om eens een cursus te volgen of hier een boek over aan te schaffen. Wanneer je meer wat van verschillende instellingen word het steeds leuker om te fotograferen omdat je weet waar je mee bezig bent en hier simpelweg betere foto's door maakt.

4. Zorg ervoor dat de visser met zijn vangst niet te ver op de achtergrond staat. Het is altijd mooi om een soort 50/50 verhouding aan te houden. De helft gevuld door vis en visser, de andere helft door de omgeving. Zorg er altijd voor dat de vis en visser en in het geheel op staan en niet met een afgesneden staart of hoofd. Dit is echt verschrikkelijk.


Met nog wat uitleg van expert Shaun!