Karperkrant.nl

Visles voor 1000 leerlingen

maandag 8 augustus 2011
De afgelopen maanden hebben 27 scholen in zuidwest Nederland een visles gekregen van een van de door Sportvisserij Nederland opgeleide vismeester. In totaal hebben bijna duizend leerlingen van 8 12 jaar een visles gevolgd.

Een visles bestaat uit een theoriegedeelte waarbij de jeugd o.a. leert welke vissoorten er zijn, vis herkennen, een stukje ecologie van vissen en hoe je een vis kunt vangen en onthaken. Hierna gaan de vismeesters en vrijwilligers van de plaatselijkehengelsportverenigingnaar de waterkant om de jeugd in de praktijk te leren vissen. Hierbij wordt door Sportvisserij Zuidwest Nederland hengels en ander materiaal beschikbaar gesteld.

Iedereen is positief na een visles. De jeugd en de vrijwilligers genieten van de les, de scholen vinden het een mooi initiatief en vaak houden de hengelsportverenigingen er nieuwe jeugdleden aan over. Kortom, een succesvolle formule!Het nieuwe schooljaar
In september en oktober staan opnieuw een aantal vislessen op het programma en zelfs voor volgend jaar worden er alweer nieuwe lessen gepland. Sportvisserij Zuidwest Nederland is blij met hun vismeesters en de vrijwilligers die assisteren bij het geven van een visles. Zonder deze enthousiaste vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn om vislessen uit te voeren.
Gezien het feit dat het aantal vislessen zich steeds verder uitbreidt, is Sportvisserij Zuidwest Nederland op zoek naar enthousiaste mensen die het ook leuk vinden een bijdrage te leveren aan de vislessen of de cursus vismeester willen gaan volgen.

Voor meer informatie over vislessen of andere jeugdzaken kunt u contact opnemen met Martijn Westdorp, medewerker jeugdzaken. Martijn is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag op martijn@sportvisserijbelangen.nl of op 0162 691008.

Bron: http://www.sportvisserijbelangen.nl