Karperkrant.nl

Bulgaar rooft visvijver leeg

vrijdag 17 juni 2011
Een steeds bekender probleem voor veel karpervissers. Vissers uit het oosten van Europa, die er toch iets andere normen en waarden op na houden, komen naar je plasje en vissen de mooie karpers eruit...omdat de supermarkt te duur is?!HOUTHALEN - Een Bulgaar heeft de visvijver van visclub Lucie Vijvers in Houthalen (B) leeggeroofd. Zijn gezin kreeg de vis bij het avondeten voorgezet. Leden van de club wisten de man in de kraag te vatten.

Dat meldt de Vlaamse krant Het Belang van Limburg. Leden van de club zagen al meer dan een maand dat er vis uit hun vijver verdween. De dader bleek van Bulgaarse afkomst.

Tegen de politie verklaarde de man dat hij regelmatig een visje kwam ophalen omdat zijn kinderen 'grote honger' hadden. De man verklaarde dat hij als aardbeienplukker te weinig verdiende en zijn kinderen honger leden.

De club neemt daar geen genoegen mee. "Mooi is me dat allemaal. Wij kopen de vis zelf aan, weet je wat een kilo karper tegenwoordig kost?" aldus een verontwaardige beheerder M. Mellenbergh.

De visclub heeft inmiddels besloten vijver en terrein extra te beveiligen.

Bron: Ed.nl