Karperkrant.nl

Sportvisserij Zuidwest koopt..

vrijdag 8 april 2011
Sportvisserij Zuidwest Nederland en Visserijbedrijf P. Kalkman uit Moordrecht hebben overeenstemming bereikt inzake het in eigendom verwerven van het zakelijk visrecht op de Hollandse IJssel nabij Capelle..

over een afstand van ca. 20 km en is de notariŽle akte daartoe inmiddels gepasseerd.

De familie Kalkman vindt zijn oorsprong ca. 370 jaar geleden in de riviervisserij. Aanvankelijk in de omgeving van Alblasserdam, later alleen nog op Hollandse IJssel. Piet Kalkman zelf, nam in 1985 het visserijbedrijf over van zijn vader en heeft dit de eerste jaren op dezelfde wijze voortgezet. Voor hem werd het echter al snel duidelijk dat doorgaan op dezelfde voet de continuÔteit van het bedrijf en daarmee ook een redelijk inkomen zeer onzeker werden.

Hij koos er daarom heel bewust voor de visserij en handel als zodanig voort te zetten, maar daarnaast ook op- en onderzoeksvisserijen voor derden te gaan doen en daarin ook te investeren. Aanvankelijk voor de voormalige Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij (O.V.B.) en hengelsportverenigingen waaraan hij pootvis leverde, nu ook voor overheden, gemeenten, waterschappen, onderzoeksbureaus en Sportvisserij Nederland. Het leveren van pootvis (vooral kweekvis) aan hengelsportverenigingen blijft zoals nu ook een belangrijk onderdeel van zijn bedrijf.

Sportvisserij Zuidwest Nederland en Visserijbedrijf P. Kalkman hebben elkaar nu gevonden in een overeenkomst, welke voor beide partijen zal leiden tot een win/win situatie en daarmee perspectief biedt voor de toekomst.

Bron: Sportvisserij Zuidwest