Karperkrant.nl

'Ze weten beter waar..

vrijdag 4 februari 2011
WILLEMSTAD - Hengelsportvereniging De Veste uit Willemstad heeft last van aalschovers die de viswateren in de vestingstad leeg roven. De hengelaars hebben daarom deze week vierhonderd kilo vis uitgezet.

 "Iedere twee jaar zetten we wat vis uit voor onze leden. Als zij niks vangen, is het zo teleurstellend", vertelt voorzitter Gerrit den Hollander. Door vis uit te zetten kan de club ook wedstrijden blijven houden.De hengelaars hebben de vissen bij een kweker in BelgiŽ gekocht. Het gaat om brasem, voorn en karper. Best een duur grapje: de vis kost al gauw drie euro per kilo.

De Veste heeft al langer 'concurrentie' van aalscholvers. "Bij Willemstad zit aan de Westdijk een kolonie te broeden", weet Den Hollander. "Als ze jongen hebben, moeten ze natuurlijk voor eten zorgen. Zij weten beter waar de vis zit dan wij", lacht hij.

De vissers mogen tegenwoordig het hele jaar vis vangen. "Maar in de wintertijd zijn de vissen niet zo actief. Het is dan moeilijk vangen." De voorzitter zegt dat het verboden is iets tegen de aalscholvers te doen. De vereniging overweegt de vissen te beschermen tegen de vogels met gaas. Maar dat idee is nog in de voorbereiding en de club zal eerst moeten overleggen met instanties zoals de gemeente.

Bron: de Stenor