Karperkrant.nl

Weblog Team JRC

maandag 4 januari 2010
Steeds meer karperteams houden actief een weblog bij om de karpervisser op de hoogte te kunnen houden van nieuwe ontwikkelingen en meer. Team JRC voert een weblog boordenvol informatie voor de karpervisser!

Het JRC team is op diverse fronten actief. Tijdens beurzen, clinics, in de karpermagazines, noem het maar op of we zijn aanwezig. Uiteraard mag een blog hierbij niet ontbreken. De mannen brengen regelmatig verslag uit van vissessies, ervaringen en evenementen. Doe hiermee je voordeel en bezoek regelmatig de weblog van JRC Team!

Een greep uit de spraakmakende weblogs;

Totally Hooked

Gisteravond sprak ik met een bevriende karpervisser en hij vertelde dat hij veel last had van losschieters. Het vertrouwen in het haakmodel dat hij gebruikt was tot beneden het nulpunt gedaald. Hij vroeg mij vervolgens naar de haak waar ik altijd mee vis. Het is echter niet zo dat ik altijd met dezelfde haak vis want er zijn een aantal modellen waar ik vertrouwen in heb. Een van die modellen is de vlijmscherpe teflon gecoate Connect 2 van JRC.

De JRC Connect 2 is een van mijn favoriete haakmodellen.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik voordat ik JRC consultant werd niet omkeek naar de haken van JRC. Onbekend maakt duidelijk onbemind. Maar toen ik deze serie haken voor de eerste maal in mijn handen had was ik aangenaam verrast. De Connect 2 spreekt mij aan omdat ik van mening ben dat in dit model de beste van veel haakeigenschappen zijn verenigd. Noem het maar een allround haak. In normale visomstandigheden waarin niet extreem hard gedrild hoeft te worden bevalt deze haak erg goed vanwege het goede houdend vermogen. Als deze haak eenmaal goed vast zit, dan blijft deze ook vast zitten! Het afgelopen seizoen heb ik niet n losschieter gehad op de Connect 2. Vorige week viste Arjen Uitbeijerse op Rainbow Lake en daar zette hij de Connect 2 ook in. Zonder problemen wist The Big Fish Man enkele vijftigerponders in het net te loodsen en alle vissen waren perfect gehaakt.

Zonder problemen loodste Arjen enkele vijftigponders in het landingsnet.

Ik gebruik de haak regelmatig in combinatie met een hair die ik aan een schuivend ringetje op de haaksteel bevestig. Hierdoor kan de hair iets korter worden gehouden en dit betekent dat er met een korte rig kan worden gevist. Ideaal voor situaties met voorzichtig azende karpers zoals wij ze kennen van diverse onder water dvds.

Ik gebruik de Connect 2 graag in combinatie met een schuivend rig ringetje.

Met haken is het zoals met aas: je moet er vertrouwen in krijgen. Ik hoop dat de bevriende karpervisser met de Connect 2 haak het vertrouwen terug krijgt.

Roelove

Bekijk de weblog van JRC Team