Karperkrant.nl

Open huis Sportvisacademie

zondag 16 januari 2011
Is sportvissen helemaal jouw ding? Maak er dan je beroep van. Met de MBO-opleiding Sportvisserij leidt het Clusius College in Alkmaar op voor al die beroepen die met de sportvisserij te maken hebben.

Zo leren de studenten tijdens de opleiding niet alleen alle bekende hengeltechnieken te hanteren, leren ze vliegvissen en vliegbinden, maar leren ze ook hoe een visstand wordt onderzocht en hoe een viswater wordt beheerd en onderhouden.Eveneens komt het waterbeheer, het werken als visgids of visreisorganisator en het kweken van vis uitgebreid aan de orde. De Sportvisacademie Alkmaar houdt Open Huis op 28 en 29 januari.

Als eerste in Nederland is de Sportvisacademie Alkmaar in 2009 gestart met de opleiding MBO Sportvisserij. Hierdoor is al veel onderwijservaring met deze boeiende opleiding opgedaan. De opleiding biedt afgestudeerden alle kans op een baan, omdat bekende brancheorganisaties en bedrijven erachter staan. De opleiding wordt gegeven door docenten met veel ervaring in de sportvisserij, het visstandbeheer en het waterbeheer. De opleiding wordt met lesstof en materiaal tevens ondersteund door Sportvisserij Nederland en de federatie Sportvisserij NoordWest Nederland.


Maak kennis met docenten en studenten

Kom tijdens het Open Huis kijken wat de opleiding kan bieden en maak kennis met het team van de Sportvisacademie. Vraag studenten naar hun ervaringen. Hoe is geweest tijdens de werkweek op het Deense eiland Funen waar niet alleen op zeeforel werd gevist maar ook aandacht werd besteed aan het herstel van de riviertjes waar de zeeforel opgroeit. Vraag naar hun stages bij de verschillende waterschappen, het meewerken aan het ontwikkelen van superieur karperaas, het medeorganiseren van internationale karperwedstrijden of die mooie big game visserij stage op Tenerife.

Het Open Huis is op:

De Sportvisacademie Alkmaar is een onderdeel van het Clusius College en is gevestigd aan de Drechterwaard 10-16 in Alkmaar.

Voor meer informatie kijk op de website www.sportvisacademie.nl of bel naar (072) 5610934.

Bron: Sportvisserij Nederland