Karperkrant.nl

Gelukkig Nieuwjaar!

zondag 2 januari 2011
Allereerst willen wij alle lezer van Karperkrant.nl een spetterend 2011 toewensen met de allerrrrrbeste karperwensen! Met The Carp Specialist bekijken we nog wat highlites van 2010.

Zo aan ’t eind van het jaar lijkt het voor iedereen traditie om goede voornemens op te stellen voor het komend jaar, en voor de karpervisser betekent dit dus weer het smeden van nieuwe plannen zoals het bepalen van de te bevissen wateren in Nederland, beurzen die bezocht gaan worden en natuurlijk de visvakanties in het buitenland die ingepland dienen te worden! Vooruit kijken gaat echter niet goed zonder eerst eens rustig terug te kijken op het (bijna) afgelopen jaar… hoe zijn de vangsten geweest, wat ging er goed en wat kan er beter? Ook wij kijken zo rond de kerstperiode altijd even terug, niet alleen als vissers maar ook als reisorganisatie. Maakt u een rondje mee langs de bestemmingen van The Carp Specialist?

Badger's Holt
In 2010 werden Badger’s Holt en het naastgelegen Lac Serreire voor het eerst bevist door onze gasten… en met prima resultaten. Gesterkt door het interessante artikel over Badger’s Holt door Arjen Uitbeijerse in Spiegel Magazine zijn er diverse gezelschappen geweest. Hierbij bleek dat dit kleine watertje alles behalve gemakkelijk is, maar wel een prachtbestand schub- en spiegelkarpers kent. Dit jaar is de topvis van het water in het najaar gevangen op maar liefst 54 pond… wie weet wat dit komend jaar gaat brengen!

Castle Lakes
2010 is ongetwijfeld het meest spectaculaire jaar ooit geweest op het grote water van Castle Lakes. Na een eerdere afnetting in de winter van 2008/2009 waarbij een groot gedeelte van de kleine vissen uit het water is verwijderd heeft het aanwezige visbestand zich geweldig ontwikkeld. De vissen op het water kenden dit jaar een groeiratio van gemiddeld 2 / 3 kg… wat resulteert in een prachtbestand dat varieert mooie twintigers en dertigers en topvissen kent tot zo’n 63 pond.

Verder is het geweldig dat de reglementen sinds het eind van dit jaar zijn aangepast. Op het water van 18,3 hectare mag u vanaf nu uw eigen boot gebruiken en ook is het uitvaren van lijnen toegestaan, een verandering die in 2011 ongetwijfeld voor spectaculaire resultaten gaat zorgen. Zin in wat leesvoer over Castle Lakes, lees dan het sessieverslag van Andy Piper!Domaine de Boux
Zelf hebben we dit jaar in de laatste week van september Domaine de Boux bevist… de resultaten spreken voor zich: 42 vissen waarvan 15 dertigers en 2 veertigers met zijn vieren… Hieronder de volledige film:Domaine des Iles
Door zijn ligging in Noord-Frankrijk is Domaine des Iles dit jaar één van onze meest populaire bestemmingen geweest… een idyllisch (en veilig) domein met stroom op elke stek en obstakelrijke kanten waaronder zware karper verscholen ligt. Daarnaast beschikt het water over ruim 3 km aan slootjes, waar je naar hartelust kunt penvissen! Opvallende resultaten dit jaar waren onder andere de vangst van een meerval van ruim 85 pond en zowel schubs- als spiegels van boven de 50 pond.
Meer lezen? Bezoek de vernieuwde site!
Meer lezen over de prachtige wateren die The Carp Specialist aan biedt? En vooral over de vissen die er vanaf komen? Bekijk dan snel de nieuwe website van The Carp Specialist!