Karperkrant.nl

Aalscholvers slaan hun slag

donderdag 18 november 2010
Vissen genoeg in de Bellingeweer in Dalfsen. Ze zijn alleen te klein óf te groot, zo concludeert Sportvisserij Nederland. „Dat kan vervelende gevolgen hebben.” Fervente hengelaars konden de kolossale karpers die gisteren met een groot net uit de vijvers

bij de Bellingeweer werden gevist moeiteloos van elkaar onderscheiden. "Allemaal al eens gevangen", merkt Matthijs Gerrietsen, voorzitter van Dalfsen hengelsportvereniging De Brasem, op. "Hier en daar kom je weleens een vis tegen met een aparte schub.Die ben ik dan nog niet eerder tegen gekomen."

In navolging van de hengelaars van De Voorn in Nieuwleusen liet De Brasem gisteren haar meest populaire water controleren op vis. Met name de middenklasse, vissen van pakweg 25 centimer, ontbreekt in het Dalfser water. "En dat kan vervelende gevolgen hebben. Doordat de gemiddelde vissen ontbreken leggen later de grote vissen het loodje."

Onder toeziend oog van verschillende basisscholen bracht Sportvisserij Nederland ook de visstand in Dalfsen in de kaart. De aalscholver, die bij De Brasem geldt als grootste vijand, keek vanaf een eindje likkebaardend toe. Gerrietsen heeft wel oplossingen om het de concurrent een stuk moeilijker te maken. "Misschien laten we kerstbomen in het water zinken. Daar kan de vis dan onder schuilen. Ook denken we aan kooien van gaas. Daar komt een aalscholver niet bij."


bron: stenor.nl