Karperkrant.nl

Ga jij nog naar Utrecht?

donderdag 4 november 2010
Dit weekend wordt voor de 9e keer de Hengelsport en Visbotenbeurs georganiseerd in de Utrechtse Veemarkthallen. De beurs staat bekend om zijn gezelligheid, en dat klopt! En dit jaar weer boordenvol karper!

Van 5 t/m 7 november 2010 wordt de negende editie van de Hengelsport- en Visbotenbeurs in de Veemarkthallen in Utrecht gehouden. De populaire beurs trok het afgelopen jaar 13.500 bezoekers en is daarmee de grootste en de gezelligste hengelsportbeurs van Europa!

De Hengelsport- en Visbotenbeurs wordt ook dit jaar weer een spektakel. De beurs telt dit jaar meer dan honderd standhouders die bij elkaar alles vertegenwoordigen wat de moderne sportvisser nodig heeft bij zijn passie. Veel aandacht gaat uit naar de nieuwste (2011) producten. Daarnaast is er een gevarieerd programma met lezingen, demonstraties, voorlichting en informatie op het gebied van witvissen, vliegvissen, karpervissen, snoeken, kunstaas en nog veel meer. De tien deelnemende winkeliers doen hun best om het publiek met nieuwe producten en spectaculaire aanbiedingen op hun wenken te bedienen.

De Hengelsport en Visbotenbeurs in Utrecht behandelt alle visdisciplines, dus alle ‘takken van sport’ komen ruimschoots aan bod. Het aandeel standhouders dat zich bezighoudt met de discipline ‘karpervissen’, is inmiddels zeer groot en rechtvaardigt het bijna te zeggen dat er binnen de grote beurs een soort karperbeurs ontstaat. Kijken we naar de standhouders dan staan er bijvoorbeeld de belangrijke groothandels en merken Shimano, Pure Fishing, Nash, Sensas, Fox, Drennan, Skarp, Sonubaits, Soul, Boiliedesign en Carp Tackle Holland.


Naast het totale aanbod aan materialen, aas en voer voor het karperen, kun je ook nog eens wat opsteken.

Zo zijn er interessante lezingen van Marco Kraal en Koen Koops over het karpervissen handelen. Maar er staan ook hengelbouwers als BB Specimen Rods waar je een karperhengel kunt laten bouwen. Of je kunt een geheel verzorgd reisje boeken naar een topkarperwater in Frankrijk bij een van de karperreisbureau’s zoals Carp Specialist. Of een onderlijntje leren knopen bij de stand van de Karperstudiegroep. En vergeet niet bij Sportvisserij Nederland aan te kloppen voor de juiste Vispas of informatie over de beste nachtviswateren voor karper aan te vragen.


Karpervissen anno 2010 is een gespecialiseerde tak van sport geworden. Karpervissers zitten in hun gecamoufleerde ‘bivvy’ (tentje) langs het water, met materialen als een stretcher met slaapzak, een rodpod met drie hengels, drie molens, beetmelders, swingers, schepnet, foedraal, carryall met kleinmateriaal, bivvytafeltje en wellicht zelfs een voerboot of een rubberboot om het voer en de lijnen uit te varen. Al deze materialen kun je terugvinden op de beurs bij liefst tien winkeliers annex standhouders die altijd wel met scherpe beursaanbiedingen komen.


Om zo precies mogelijk te kunnen voeren op grote afstanden, worden voerboten gebruikt met afstandbesturing. Hierin wordt het voer of de boilies weggevaren en exact boven de stek gedropt. In een speciale vijver op de beurs worden continue voerbootdemonstraties gegeven en kun je leren hoe je deze moet besturen en meedingen naar prijzen tijdens een leuke voerbootcompetitie. De voerbootjes zijn soms technische kunstwerken. De beurs biedt een grote keuze en variaties, met dieptemeters en verstralers en uiteraard moeten ze veel voer kunnen dragen en een groot bereik hebben. Dankzij gps kun je het voer bijna op de centimeter precies op de voerplek droppen.


Hoezo geen karperbeurs? De Hengelsport en Visbotenbeurs van Utrecht zit barstensvol karper!

Lezingen
Op de beurs zullen inspirerende en interessante lezingen worden gegeven. Hieronder vindt u het programma.

Vrijdag 5 november:
11:30 uur: Snoek door Bertus Rozemeijer
12:30 uur: Vliegvissen door Rudy van Duijnhoven
13:30 uur: Forel door Gerard Kerdijk
14:30 uur: Vissen in Noord-Ierland door Seamus Conner&Teddy Roughan
15:00 uur: Melview Lodge (Ierland) door Kevin Lyons

Zaterdag 6 november:
11:00 uur: Snoekbaars door Dietmar Isaiasch
12:00 uur: Karper door Koen Koops & Martin Post
13:00 uur: Zeebaarsvissen door Joop Folkers
14:00 uur: Snoekbaars door Dietmar Isaiasch
15:00 uur: Karper door Roelof Schut

Zondag 7 november:
11:00 uur: Snoek door Bertus Rozemeijer
12:00 uur: Karper door Marco Kraal
13:00 uur: Snoekbaars door Dietmar Isaiasch
14:00 uur: Vliegvissen door Ruben Groenendijk
15:00 uur: Karper door Koen Koops & Martin Post

Praktische informatie
Meer informatie over de Hengelsport- en Visbotenbeurs kunt u vinden op de website:www.hengelsportbeurzen.nl.

Openingstijden: vrijdag 5 t/m zondag 7 november, dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur.
Locatie: Veemarkthallen, Sartreweg 1-3 te Utrecht

Hengelsport en visbotenbeurs 2010
http://www.hengelsportbeurzen.nl/