Karperkrant.nl

Thoolse stroper gepakt

vrijdag 22 oktober 2010
Het lijkt nooit op te houden met stropers in Nederland, en bovendien worden ze nog steeds jonger ook. Zo is woensdag een Tholenaar gepakt voor het illegaal vissen met 200 meter staand wand.

THOLEN - Een twintigjarige Tholenaar is woensdagavond omstreeks half acht staande gehouden in de haven van Tholen voor het illegaal vissen met staand want.

Twee bijzondere opsporingsambtenaren van Sportvisserij Zuid-West Nederland zagen de man het want binnenhalen op het Schelde Rijn Kanaal. Ze wachtten hem op in de haven. De man bleek tweehonderd meter staand want in het water te hebben gehad. Hij heeft het visstuig en de vangst, acht snoekbaarzen, afgestaan. Een boete volgt.

Bron: PZC



Een staand want is een vistuig bestaande uit een van drijvers voorziene bovenpees en een verzwaarde onderpees met daartussen één of meerwandig netwerk. Het staand want wordt tenminste aan beide zijden op enigerlei wijze op de bodem verankerd. Een staand want staat loodrecht op de bodem. Bij het droogvallen ligt het net plat op de bodem.