Karperkrant.nl

Visser vangt documenten!

donderdag 14 oktober 2010
Alleen het feit dat je soms de meest bizarre dingen tegen komt maakt vissen al leuk. Zo kwam een sportvisser gisteren nog in een hele bizarre situatie terecht!

Een sportvisser in Utrecht heeft bij Lunetten dossiers uit een sloot gevist die waren gestolen bij Nationale Ombudsman Brenninkmeijer.

Naast de dossiers viste hij onder meer usb-sticks en een bril op. Hij heeft de spullen naar de politie gebracht. Later werden achtergebleven papieren door een student eveneens bij de politie afgeleverd.

De dossiers werden in maart bij een inbraak in het huis van Brenninkmeijer meegenomen. In totaal namen de inbrekers twaalf dossiers mee in twee aktentassen.

Verkeerde handen

Alex Brenninkmeijer is blij met de vondst. "Nu weet ik in ieder geval dat de dossiers nooit in verkeerde handen zijn geweest", zei hij in het Radio 1 Journaal. Volgens Brenninkmeijer heeft de dief gekeken of er een laptop in de tas zat en toen dat niet zo bleek te zijn is de tas "de sloot in gedonderd".

Na zes maanden in het water zijn de dossiers niet meer leesbaar. Maar van alle gestolen dossiers is een reconstructie gemaakt en de zaken zijn inmiddels netjes afgehandeld.

Nog niet alle dossiers zijn boven water gekomen, dus de politie vraagt sportvissers extra goed op te letten.

Bron: Nos.nl