Karperkrant.nl

Back from Castle Lakes

dinsdag 28 september 2010
Na een trip Castle Lakes eindelijk weer een update! Om direct maar te beginnen met een kort verslag van een hele pittige maar leuke week karpervissen in Castle Lakes.

We zijn inmiddels weer terug van een spannende week vissen in het Franse Castle Lakes. Geen gemakkelijke opgave. Veel zwaarder dan we dachten. De omstandigheden waren bij aankomst verre van ideaal. 
Joachim met prachtschub van 40 pond!

Lage waterstand
De Engelse beheerder van het water wist ons bij aankomst al te vertellen dat het water nog nooit zo laag had gestaan. Dit komt door het simpele feit dat het meer gevoed wordt door een beekje. En omdat het blijkbaar al tijden niet meer regent komt er steeds minder zuurstof in het water. Het gevolg is dat de vis zo passief is als het maar zijn kan. 


wat een bak!

De stekken rondom de beek waar andere teamleden visten leverden aanzienlijk meer vis op. Ook is er een soort backlake waar erg goed te vissen viel. Omdat dit meertje weer gevoed wordt door een constante stroom uit het grote meer, en dus veel zuurstofrijker is. Instant vissen met boilies leverde overdag weer veel vis op!


Ed met een typisch Franse vis

Catfishes & Tigernuts
Let echter wel op als je naar Castle Lakes vertrekt met boilies. Het zit er namelijk vol kleine Afrikaanse meervalletjes die je boilie er zo af weten te kanen. Echt hele harde boilies, ik zelf gebruikte de harde tigernut pop-ups van Dynabite, overleefden het nog wel.Maargoed dat maakt de visserij niet makkelijker...des te uitdagender. Tijgernoten blijken een uitkomst waneer je tussen de meervalletjes de grote jongens probeert te belagen. Want noten, daar houden meervallen helemaal niet van, en grote karpers wel;)

Anyway, genoeg gelul, tijd voor wat foto's die veel meer vertellen!