Karperkrant.nl

Talenten

donderdag 9 september 2010
Soms ontdek je op YouTube enorme talenten! Zo kwamen we deze week de films tegen van 'Boustails'. Deze man heeft waanzinnige beelden van azende graskarpers vast weten te leggen. Niets te doen dit weekend? dan kun je fijn deze prachtbeelden bekijken!

Via een mailtje leerde we het werk van 'Boustails'. Ook wel bekend als Boudewijn Margadant. Niet alleen filmer van de waanzinnige beelden die je straks gaat zien, maar ook nog eens auteur van een waanzinnig karperboek. Als je van de ultieme romantiek houdt die karpervissen ons biedt, dan is dit zeker wat voor jou!

De serie Graskarpers
Dit is vast een eerste deel uit zijn serie Graskarpers. Elke week zullen we er een deel van uitlichten op karperkrant.nl. Als je verbinding snel genoeg is, zet de kwaliteit onder het filmpje op 720 HD en bekijk hem full screen, je weet niet wat je ziet!


Een moment van verleidingErgens in een verlaten hoekje van de gracht heeft de wind een bonte verzameling drijfvuil bij elkaar geblazen. Plastic tassen, bierblikjes, bladeren, pluis en papier geven dit stadse stilleven vorm. In de verte komt de eerste tram van de dag aangereden. Veel passagiers zijn er nog niet op dit vroege uur. Rinkelend rijdt lijn twee voorbij. Plotseling komt er beweging in het water. Dikke, vlezige lippen breken door het vuil en happen traag in de rondte. Het water deint ritmisch mee.

En dan is er die visser…Z’n fiets ligt in het gras achter hem. Traag als stroop beweegt hij zich naar de waterkant. Zoekend, speurend sluipt hij voort. Dan houdt de visser zijn pas in. Zijn bewegingen worden nog voorzichtiger. Hij heeft iets gezien, dat kan niet anders. De afstand tussen de hoek waar het vuilplakkaat drijft en de positie waar de visser zich bevindt, wordt kleiner, alsmaar kleiner. Dan tast hij in z’n tas, haalt er een snee witbrood uit en monteert een korst aan de haak. Het lijkt allemaal in slow motion te gebeuren. Elke beweging is doordacht. Dan legt hij in een onderhandse beweging de korst tussen het drijfvuil. De verleiding is begonnen…

Boudewijn Margadant is geen grote bekende in de karperwereld. Met zijn debuut treedt hij voorzichtig uit de anonimiteit. Boudewijn heeft een boek geschreven dat zich laat lezen als een roman. Hier niet louter succesverhalen en vastlood, maar een verhaal over een visser die zijn passie op geheel eigen wijze beleeft. Met ‘slechts’ een hengel struint Boudewijn langs de wateren van Amsterdam-West. Een omgeving die hem zowel aantrekt als afstoot. Deze achtergrond vormt het decor voor ontmoetingen met grote karpers, maar biedt ook ruimte aan zaken die vérder reiken dan het vissen alleen. Sla het boek open, en ruik de typische geur die opstijgt uit de grachten op een vroege zomerochtend. Ervaar hoe zijn pennetje tussen de borrelende bruisplakkaten staat, begint te trillen… en vervolgens schuin wegloopt.De auteur in zijn element!


Het boek
“Een moment van verleiding” is een handzaam, full colour boek dat 288 pagina’s telt. Ondersteund door prachtige sfeerfoto’s die de omstandigheden tonen waarin hij zijn vissen vangt, verhaalt Boudewijn over zijn pen- en oppervlaktevisserij in grachten en parkwateren. Ook enkele sessies aan een plas leveren gedenkwaardige momenten op en maken duidelijk dat vissen in een stadse omgeving meer met zich meebrengt dan het vissen alleen.

Gegevens:
- 13 hoofdstukken
- 288 full colour pagina’s
- Hard Cover
- ISBN nummer:978-90-70026-10-3
- Kosten boek: €39,95 (+ €5,- verzend-en verwerkingskosten)


Waar koop je hem?
Bestel hem online via de website van Boudewijn!