Karperkrant.nl

De kortzichtigheid...

vrijdag 27 augustus 2010
De kortzichtigheid van sommige gemeentes is echt niet normaal meer. Soms lijkt het er wel op alsof ze moetwillig karpervissers aan het zieken zijn. Zo mag je in de gemeente Mook nog wel nachtvissen..als je je tentje maar thuis laat..

Dit bericht verscheen vandaag in het online dagblad 'De Gelderlander'.

MOOK/ARNHEM - De Hengelsport Federatie Midden Nederland is boos op de gemeente Mook en Middelaar. Deze week liet de gemeente de federatie (40.000 leden) per brief weten dat er bij het nachtvissen rond de Mookerplas geen kampeermiddelen mogen worden gebruikt.

"Dat komt neer op het onnodig dwarszitten van onze karpervissers", zegt een woordvoerster van de federatie. Zij kondigt aan dat haar organisatie bezwaar gaat aantekenen tegen de afwijzing.

Eind vorig jaar deed de federatie aan Mook en Middelaar schriftelijk het verzoek de Algemene Plaatselijke Verordening zodanig aan te passen dat er gekampeerd mag worden tijdens het nachtvissen. Nachtvissen is wettelijk toegestaan in juni, juli en augustus.

"Nachtvissers zijn bijna altijd karpervissers", aldus de woordvoerster. "Simpelweg omdat karpers 's nachts bijten. Soms duurt het wel een week voordat een karper hapt. Daarom maken ze graag gebruik van een eenvoudig tentje met een stretcher waar ze kunnen slapen.

Op de hengel zetten ze een verklikker en als de karper hapt, krijgen ze een seintje." De karper wordt dan binnengehaald en gefotografeerd, aldus de woordvoerster.

"Vervolgens wordt ie weer in het water gezet. Zo werken karpervissers allerlei stekken af om zoveel mogelijk verschillende karpers op de foto te kunnen zetten. Dat is namelijk de sport. Vandaar dat we dus helemaal niet blij zijn met de afwijzing van de gemeente Mook."