Karperkrant.nl

Two tone & 4 scheidingen?!

woensdag 18 augustus 2010
In een Belgisch nieuwsbericht werd verteld dat de wereldberoemde Engelse karper 'Two Tone' verantwoordelijk is voor maar liefst vier echtscheidingen!

Een wereldberoemde karper, die Britse vissers door zijn gigantische afmetigen als de heilige graal beschouwden, werd dood aangetroffen in zijn meer in Groot-BrittanniŽ. De hele visserswereld is nu in rouw en spreekt van het einde van een tijdperk.


Natuurlijke dood
De leeftijd van Two Tone, hij kreeg die naam door zijn tweekleurige patroon, werd geschat tussen 40 en 45 jaar. Veel Britse vissers spendeerden vele jaren om hem proberen te vangen. Hij werd in zijn 'thuismeer' Conningbrook Lake nabij Canterbury dood aangetroffen. Hij zou een natuurlijke dood gestorven zijn. Two Tone woog 5,4 kg wanneer hij in dit meer werd geplaatst in 1982 als deel van een kweekprogramma. Twee jaar geleden werd hij de laatste keer gevangen en gewogen, toen was hij 30,8 kg.

Vier scheidingen
Sommige vissers zouden 15 jaar lang geprobeerd hebben om hem te vangen, de vis zou verantwoordelijk zijn voor minstens vier scheidingen omdat de mannen zo geobsedeerd waren met de jacht op de vis. Toch liet Two Tone zich slechts zelden vangen en hij werd altijd respectvol terug in het water gelaten. De karper begraven worden naast het meer, hij krijgt een heus graf om hem te eren.

Kapot
Hoofd van Mid-Kent Fisheries, de eigenaar van Conningbrook, Chris Logsdon ontdekte het lichaam van Two Tone. "Een stel vissers belden om te zeggen dat ze een grote, dode karper hadden zien drijven in he tmeer. Mijn zoon en ik gingen direct op onderzoek. Ik was er kapot van. Two Tone heeft een moeilijke winter gehad en een zware lente, toch zag hij er goed uit, hij had geen littekens of wonden. Het dier was al oud, hij moet zeker 40 of 45 jaar geweest zijn. Dit is het einde van een tijdperk, want Two Tone is een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de visserij." (ep)