Karperkrant.nl

Veluwse Karpergek

dinsdag 11 mei 2010
Dat er onder de jeugd tegenwoordig zeer gehaaide karpervissers te vinden zijn wisten we al. Steeds meer zie je dat ze hun eigen weblogs bijhouden met prachtige verhalen! Geniet zo bijvoorbeeld van de prachtige vissen en verhalen van de Veluwse karpergek.

Het was herfstvakantie en ik had me voorgenomen om naar haaften te gaanzo gezegd zo gedaan. Daar aangekomen eerst ff bij me tante geweest maar al snel ging ik naar het viswater ik wist dat er grote op zaten maar vangen ho maar... al een heel jaar waren de grote niet meer gevangen terwijl er veel wordt gevist. Ik had er al veel karpers gevangen van 6 t/m 28 pond gevangen. Die 28 ponder was toen die tijd mijn record dat was toen ook een van de grotere. Maar ik zou nu voor een hele andere aanpak kiezen omdat er veel karpers zitten zou ik veel en veel meer voeren hengel 1 zou ik op 50 cm diepte gooien met 500 gram voer erom heen. En hengel twee een flinke voerstek opbouwen de komende dagen. Bij aankomst had ik op die plek gelijk 5 kilo boilie`s , duivenvoer, kippenvoer , pellets en tijgernoten gegooit. Die hengel zou ik de komende dagen niet meer verplaatsen het syteem had ik ook aangepast een voor slag van fluorcarbon voor de aanwezige mosseltjes en een inline lood van 70gram een fluorcarbon onderlijntje en haakmaatje 6. De andere hengels allemaal hetzelfde, alleen het onderlijntje niet bij deze een lange gevlochten onderlijn met haakmaat 4 na ingegooid tehebben kreeg ik een run van de hengel met het kleine voerstekje. Het resultaat een losschieter maar een half uur later werd het goed gemaakt met een karper van 16 pond op 2 tijgernootjes en een stukje kurk erin gevangen. Na deze rakker was het weer ff stil in een keer hoorde ik een langezame piepjes ik schoot naar de hengel ik pakte hem en na een leuke dril kwam er een karper van 21pondjes een korte maar een dikke karper!

Vissen in volle mist

Na deze werd het weer ff stil in eens weeer een run een uurtje of 4 later ik pakte de hengel hij stond gelijk mooi krom ik dacht aan een van de dikkere maar hij kwam makelijk naar de kant en toen het leek net of het water explodeerde na een minuutje of tien kwam hij boven een mooie graskarper van 71 cm wat een dikzak hij was 14 pond.       
  
hier een mooie fotoNa deze heb ik nog ff gezeten maar niets meer gevangen maar wel een verspeeld, jammer..

Meer lezen, of foto's kijken van deze jonge Veluwse Karpergek?
Check zijn weblog!