Karperkrant.nl

Een geslaagde sessie!

donderdag 29 april 2010
De jongens van het Karperkrant Team zitten zeker niet stil! Dat bleek wel toen wij onze mail bekeken vanmorgen. Steef en Jel hebben de sloten weer onveilig gemaakt deze nacht, met als resultaat een prachtige vis! Steef doet verslag

Een geslaagde sessie!

Ik en mijn maat jelle gingen er weer eens een nachtje op uit om te doen waar wij goed in zijn,
dat is ook hetgeen waar wij het meeste plezier in hebben. Jullie snappen waarschijnlijk al waar ik het over heb, Juist! Het nachtvissen op karper dus! Aangezien we tot wat later in de avond moesten werken, en we daardoor wat vertraging opliepen werd het uiteindelijk 10 uur eer dat we op de stek aan kwamen.

Spullen opzetten, hengels beazenen VISSENN! Jelle beaasde zijn 1e hengel met de M-factor boilie (van Pro-line), en zijn 2e met de pineapple + een daarbij passende (fel gekleurde) pop-up.
Ik volgde hem daarin, dus de 1e hengel M-factor, de 2e hengel weer pineapple + pop-up. Even later lagen de hengels in, het was inmiddels half 11. We kropen onze tent in met de hoop een flinke big aan de haak te slaan!

Het was een prachtige nacht, met een mooie sterrenhemel, ook was de volle maan goed te zien. Maar de piepers bleven ons iets te stil. Tot opeens de linksliggende hengel van jelle het uitschreeuwde! We schrokken wakker en Jelle stond in een mum van tijd met een kromme engel in zijn handen: zijn 1e vis van het jaar!


Geweldig, Jel! ik pak het schepnet en de onthaakmat er alvast bij. En even later lag er een prachtige spiegelkarper, van precies 11 Kilo op de mat (22 pond). Het was een vrij lange vis, op het meetlint lazen we 88 cm af.

We waren onder de indruk van zijn mooie vorm, en ook zijn bek was nog helemaal ongedeert! We maakten snel wat foto's en de vis kon weer verder gaan waarmee hij bezig was.

Helemaal toppie!

Steef & Jelle
Karperkrant Team