Karperkrant.nl

Roofblei op de korst

donderdag 22 april 2010
Steeds meer karpervissers zullen dit herkennen. Je gaat lekker een avondje korsten en in plaats van karper kom je met een knappe roofblei thuis! Dit overkwam Steef van het Karperkrant Team gister avond.

Dat roofbleien zich niet alleen bezig houden met het jagen op speldaas wordt de laatste jaren steeds duidelijker. Regelmatig worden ze als bijvangst gevangen tijdens het vissen met de korst op winde op rivieren. Tegenwoordig zijn ze op alle wateren wat dieper doordrongen en kunnen ze ook worden gevangen in parkjes en andere stilstaande wateren. 


Het eerste succes met korstvissen begint nu steeds meer te komen bij de mannen uit het Karperkrant Team. De eerste grote graskarpers die de sterfte, die ook hier heeft plaatsgevonden, hebben overleefd zijn al prominent aanwezig als het zonnetje weer eens even doorkomt. Het lukte steef niet om een karper te pakken, maar een mooie roofblei mocht de pret ook niet drukken. 

Onderstaand filmpje hebben we vorig jaar geschoten in een nabij gelegen water, altijd leuk om de smaak vast te pakken te krijgen!