Karperkrant.nl

Penvissen met kids

donderdag 8 april 2010
De jeugd is de toekomst is een veel gehoorde kreet in de hengelsport. En wat karpervissen betreft is niets minder waar dan dat. Karpervissen begint tegenwoordig voor velen bij het direct aanschaffen van zware hengels om statisch mee te kunnen vissen.

De eerste missie is dan ook in veel gevallen het vangen van een zo zwaar mogelijke karper, zodat we vervolgens weer eens flink op kunnen scheppen bij de andere karpermatties... Mensen die zich hierin kunnen vinden verzoeken wij snel om de column van Piet Vogel eens aandachtig door te lezen!

Minimaal het maximale uit je karpervisserij halen
Karpervissen begint bij het minimale. Het leren zoeken van de vis, het water leren lezen. Je verdiepen in hoe een karper leeft en in het bijzonder aast. Uren lang struinen langs de waterkant om ze te bestuderen. Ook weten hoe je met aassoorten zoals wormen of een gekookte aardappel de goudbruine reuzen kunt verleiden is een kunst. Simpelweg, je wordt absoluut een betere karpervisser als je de basics van het vissen in de smiezen hebt. 

Penvissen is een vorm van karpervissen die wat uitdaging betreft zeker niet onder doet voor het statisch vissen op karper. Sterker nog, het is misschien nog wel spannender! Dat bewijzen de jongens uit het onderstaande filmje, die inmiddels ook werkzaam zijn in het Karperkrant Team!