Karperkrant.nl

Interview Dick Willemse

woensdag 17 maart 2010
Op Dutch Anlgers.nl kwamen wij een spraakmakend interview tegen met hengelbouwer Dick Willemse van Rod Visions. Handbouwhengels worden steeds populairder onder sportvissers!

Bron: Dutch Anglers.nl

Afgelopen week had ik een interview met Dick Willemsen van Rod Visions in Klarenbeek. Rod Visions staat bij een steeds groter wordende club sportvissers bekend als een heel goed adres als het gaat om perfecte hengelbouw en custom-made en handgebouwde hengels. Daarom leek het mij leuk de lezers van Dutchanglers kennis te laten maken met Rod Visions.

Dick Willemsen

Dick Willemsen

Dick, kun je als eerste iets meer over jezelf vertellen?

Dick; eeeh ja, ik ben geboren in Rotterdam, ben 46 jaar en vis al zoín beetje mijn hele leven. Ik heb heel lang in Apeldoorn gewoond maar sinds 2 jaar woon ik in Klarenbeek, net buiten Apeldoorn.

Hoe ben je in de hengelbouw terecht gekomen?

Nou, eigenlijk vanuit geldgebrek. In mijn studententijd eind jaren 70 en begin jaren 80 was ik al een heel fanatieke karpervisser en altijd op zoek naar goede spullen. Omdat ik daar echter maar weinig geld voor had begon ik mijn hengelspullen zelf te maken en zo kwam ik langzaam maar zeker ook in de hengelbouw terecht. Goede fabriekshengels waren in die tijd niet zo veel te krijgen. De merken die op karper-gebied de toon aanvoerden waren o.a. Gary Savage, Hardy en Jack Hilton. Omdat ook andere vissers in en om Apeldoorn interesse begonnen te tonen in mijn hengels en mijn hengelbouw werd ik op een gegeven moment gevraagd hengels te gaan bouwen voor de Firma Zonnenberg hengelsport in Apeldoorn. Omdat ik dit erg leuk vond maar ook omdat ik het geld goed kon gebruiken ben ik dat toen, naast mijn baan bij de Gamma gaan doen. Omdat ik dit echter naast mijn fulltime baan deed en omdat ik in het seizoen ook nog 2 nachten per week wilde vissen was dat wel erg hard werken in die tijd! Zo reed ik in mijn lunchpauzes bij de Gamma naar Zonnenberg hengelsport om daar de nieuwe orders door te spreken, racete ik vervolgens weer terug naar de Gamma om daarna als ik síavonds was thuisgekomen de bestelde hengels te gaan bouwen. En als ik deze bij Zonnenberg hengelsport had afgeleverd kon ik binnen de kortste keren weer opnieuw beginnen omdat de hengels waren verkocht!De blanks die ik toen gebruikte voor mijn hengelbouw kwamen voornamelijk van Sportex, Fibatube en North Western.

Alhoewel ik dus al heel lang professioneel hengels bouw, ben pas ik 4 jaar geleden begonnen met mijn bedrijfje Rod Visions. Vanaf dat moment hou ik me dus uitsluitend bezig met hengelbouw en de verkoop van hengelbouw materialen.

Rodvisions Rod Visions

vele componenten op voorraad

Welke visserij beoefen je zelf en hoe vaak vis je nog?

Het meest vis ik op karper, zowel in Nederland als ook zoín 2-3 keer per jaar in het buitenland, voornamelijk Frankrijk en ItaliŽ. Daarnaast vis ik graag met de belly-boat op snoekbaars en spin ik vanaf de kant op snoek.

Rodvisions Rod Visions Dick Willemsen

Dick Willemsen van Rodvisions

Ok, laten we het eens over Rod Visions hebben. Waarin onderscheiden hengels van Rod Visions hengelbouw zich?

Tja, waar het bij mij om draait is dat mijn hengelbouw perfect is afgestemd op de wensen van de klanten. Volledig custom-made dus. Daarbij kijk ik zo goed mogelijk naar..

Wil je het hele interview lezen? Check dan DutchAnglers.nl