Karperkrant.nl

Superstunt Lac de Villedon!

zaterdag 13 maart 2010
Vissen op het legendarische Lac de Villedon voor een stuntprijsje? Dat kan bij de Carp Specialist in de maand juni voor maar € 200,-

Superstunt op Lac de Villedon: vis er in Juni voor maar € 200,- via The Carp Specialist!

Ergens middenin het heuvelachtige landschap van de Franse Poitou-Charentes regio ligt waarschijnlijk het meest Nederlandse stukje van Frankrijk: Lac de Villedon. Voor de meeste Nederlandse en Belgische karpervissers is Lac de Villedon een begrip. Het meer van ca. 40 hectare is ruim 100 jaar oud en heeft decennia dienst gedaan als viskwekerij voor onder andere snoek, snoekbaars en karper. Toen de Nederlandse eigenaren er jaren geleden hun intrek deden was het visbestand qua aantallen een paradijs, door de eerste gasten werden letterlijk honderden karpers per week gevangen... echter met het gros onder de 20 pond. 

 

Diverse vidanges, afnettingen, de allerbeste opkweekpellets en een uitgekiend visserijbiologisch beheersplan hebben ertoe bijgedragen dat de situatie tegenwoordig compleet anders is. Niets geen 'guppen vangen', maar het bestand is uitgegroeid tot evenwichtig en gevarieerd met een gemiddeld gewicht van rond de 25 pond. Wat opvalt is de grote variëteit tussen de vissen: van torpedoschubs tot de meest hooggebouwde spiegels, en alles daar tussenin! Tot op heden is de grootste gevangen karper precies 25kg, een record wat in 2010 ongetwijfeld verbroken gaat worden. Naast karper zwemmen er bovendien enkele zware meervallen en steuren.

 

Natuurlijk is de visserij er in de afgelopen jaar door een selectieve uitdunning van het bestand niet makkelijker op geworden, maar toch zou het iedere visser moeten lukken om elke week zeker één of enkele vissen te landen. Door de constante doorstroom van het meer (deze wordt gevoed door het riviertje de Blour) zijn vers water en een relatief hoog zuurstofpercentage gegarandeerd. Vooral in de zomermaanden maakt dit het verschil, waarbij we zien dat de vissen hier in vergelijking tot 'stilstaande' meren veel actiever zijn.

 

De begeleiding van de vissers en het beheer van Lac de Villedon is in handen van de specialisten Paul de Flines en John Weijtmans. Zij zullen er alles aan doen om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Naast advies over de visserij bieden zijn bovendien tal van services aan zoals een uitgebreide viswinkel, polyester boten met electromotor en accu, food packages en een woensdagavond BBQ. In totaal zijn er 22 stekken stekken verdeeld over het water (zie plattegrond) die plaats bieden aan maximaal 44 vissers. Op ruim 40 hectare water is dit zeer ruim te noemen en het komt zelden / nooit voor dat alle stekken verhuurd zijn. Naast de visserij vanuit de bivvy zijn er een drietal accommodaties beschikbaar voor u en uw gezelschap.
 
 

Aanwezige faciliteiten: Toilet en douches direct aan het meer bij de shop. Hiernaast beschikt Lac de Villedon over:

Villa(12 persoons)
De prachtige villa die uitkijkt over het water is in de maanden april t/m oktober beschikbaar voor de verhuur. Wanneer u prijs stelt op luxe en privacy is dit uw keuze! In de tuin van de villa ligt stek 22, een tweepersoonsstek die alleen voor de gasten in de villa beschikbaar is.

Gite(4 persoons)
Direct aan het water en voorzien van grote steiger om vanaf te vissen. De gite is voorzien van alle gemakken, zoals een nette keuken, ruime badkamer met ligbad, apart toilet, woonkamer met sateliet-TV en DVD-speler. In de ruime tuin is een tuinhuis en barbeque geplaatst.

Cabin(2 persoons)
Direct aan het meer gelegen op één van de hotspots voor zware vis. De Cabin is prima geschikt voor een tweetal vissers die prijs stellen op nét dat beetje extra luxe in vergelijking tot een 'normale' bivvy sessie. De Cabin beschikt over een tweetal bedden, keuken, koelkast en zitgelegenheid.

Boeken
Wil je op dit waanzinnige water vissen tegen een ongelofelijke stuntprijs?!
Surf dan supersnel naar de website van 'The Carp Specialist' voordat deze stuntaanbieding volgeboekt is!