Karperkrant.nl

Levering zwaaare Karper!!

dinsdag 16 februari 2010
Op vrijdag 5 februari was het dan eindelijk zover. Er zouden 70 zware karpers met een gemiddeld gewicht van 15 kg geleverd worden door een professionele Franse viskweker.

Aangezien we dit soort beloftes niet altijd geloven, zijn we in de auto gestapt en weer eens de Franse grens overgestoken, om dit spektakel met eigen ogen te zien. Het water stond hoog in de weilanden rondom Domaine de la Vallee en het stroomde zelfs over het pad de vijver in. Het was een bijzonder gezicht. Met 3 uur vertraging kwam de camion met de zware buit het domein oprijden. Bij stek 2 stond hij stil, dat was de beste plek om te lossen.

De luiken gingen open en de eerste vis was meteen een 20kg exemplaar. De weegschaal gaf dat perfect aan. Daarna werden alle vissen één voor één voorzichtig uit de bakken gehaald, gewogen en in het water gezet. Het bleek al vlug dat de viskweker deze keer niet had overdreven, er waren minstens 10 vissen die 20 kg wogen en de zwaarste vis woog maar liefst 24 kg. Het voorspelde gemiddeld gewicht van 15 kg was juist.

Bron: karpervisseninfrankrijk.blogspot.com