Karperkrant.nl

Stem tegen afvissing!

dinsdag 16 februari 2010
Hoogheemraadschap Delfland heeft het één en ander niet helemaal begrepen. Ze willen graag helder water. Wie wil dat nou niet? Is natuurlijk ook een prachtig beeld. Een groene gemeente met kraakhelder water...

Alleen de maatregel die zij willen treffen om dit te bereiken slaat werkelijk alles! Om hun doel te bereiken willen ze tegen alle adviezen in 5000 kg vis uit het water verwijderen. Vissoorten zoals giebel, brasem, kolblei, blankvoorn, snoekbaars en karpers zijn volgens de hoge heren de boosdoeners, dus zullen zij hiervoor boeten.

De gevolgen van deze debiele actie zijn, dat sportvisserij niet meer mogelijk is. Het bestand wordt zo dramatisch uitgedund, dat je als visser zoekt naar een speld in een hooiberg. Bovendien ontstaat er een overschot aan natuurlijk voedsel, wat de kans dat je aas gegeten wordt aanzienlijk verkleint. Hoewel uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een dergelijke maatregel absoluut niet werkt hebben de heren het besluit al gemaakt en willen dit plan doorzetten. Mocht volgens de waterschappen dit project een succes zijn, willen ze het doorvoeren in 75% van de Nederlandse wateren!

Vissen als de karper woelen de bodem om, met als gevolg troebel water. Echter vreten ze de rotzooi van de bodem. Je water zal na verwijdering van de vis helder ogen, alleen zegt dit niets over de kwaliteit. Hoewel meerdere visadviesbureaus het ten strengste hebben afgeraden is het kostentechnisch aantrekkelijker dit advies in de wind te slaan.

Donderdag 11 februari werd door een handvol bewoners en 80 (bezorgde) sportvissers over deze aanpak gesproken. Zodra het ijs weg is zullen ze beginnen met het wegvissen van de eerder genoemde vissoorten. Het scheelt namelijk kosten voor het baggeren, filteren en het natuurlijk inrichten. Goedkoop en op het oog schoon......

Luister hier een fragment waarin een vertegenwoordigster van het Waterschap tijdens de bijeenkomst uitspraken doet over de eventuele vernietiging van vissen, tijdens een interview met RTV West.

De standpunten van Sportvisserij Nederland ten aanzien van Actief Biologisch Beheer en het onderzoek van het Hoogheemraadschap Delfland en het Waterschap Rivierenland zijn hier te downloaden.


Wat kun jij hier tegen doen?

Nederland ken 2 miljoen mensen die zo af en toe een hengeltje uitgooien. Wij als CarpFeeling zijn op zoek naar zo veel mogelijk mensen die tegen dit idiote idee hun stem willen uitbrengen. Door simpelweg op de onderstaande knop te klikken laat jij je stem tegen dit plan gelden die wij doorsturen naar deze gemeentes. Dus trommel zo veel mogelijk vissers op zodat wij met zoveel mogelijk stemmen kunnen laten weten hoe wij hierover denken!

Steun CarpFeeling.com en stem tegen deze bullshit!

Bron: Carpfeeling.com